Σημαντική εξέλιξη στο Ευρωπαικό Δικαστήριο

Απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για Κουμπάρα-Διακοφτό. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο εξετάζει την αίτηση ακύρωσης της άδειας για σύνθετο τουριστικό κατάλυμμα στην περιοχή Κουμπάρα-Διακοφτό, απεύθυνε προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΕΔ) για το αν η αίτηση πρέπει ν’απορριφθεί επειδή κατατέθηκε εκπρόθεσμα. Το ΕΔ απάντηση ότι η αίτηση πρέπει να εξεταστεί επειδή η χορήγηση της άδειας δεν δημοσιοποιήθηκε επαρκώς. Το ΣτΕ θ’αποφανθεί για την αίτηση ακύρωσης το φθινόπωρο

Πολύ σημαντική εξέλιξη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση με τις αυθαιρεσίες στην Ίο, είναι η εισήγηση της εισαγγελέως, όπου  μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “Αντίκειται στα άρθρα 9 και 11, της οδηγίας 2011/92 να αντιτάσσεται έναντι μελών του ενδιαφερόμενου κοινού που δεν έλαβαν πραγματική γνώση της αδειοδοτήσεως έργου προθεσμία για την άσκηση ενδίκου βοηθήματος που αρχίζει να τρέχει από την ανάρτηση της άδειας στο διαδίκτυο, σε περίπτωση που δεν τους έχει δοθεί προηγουμένως, κατά το άρθρο 6, παράγραφος 2, της οδηγίας, εύλογη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία αδειοδοτήσεως.”

Υπενθυμίζεται ότι ο καταγγελλόμενος για πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παραβάσεις επιχειρηματίας, είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο,  υποστηρίζοντας ότι η σε βάρος του καταγγελία ήταν εκπρόθεσμη και συνεπώς άκυρη.

Δείτε όλη την εισήγηση σε Pdf

Download (PDF, 372KB)

Πατήστε Download να ανοίξει το αρχείο σε νέο παράθυρο