Το Λας Βέγκας στην Ίο δια χειρός Άγγελου Μιχαλόπουλου

Ο κ. Άγγελος Μιχαλόπουλος συνεχίζει την επενδυτική του δραστηριότητα στην Ίο, όπου έχει αγοράσει μεγάλο τμήμα του νησιού.

Τρία από τα επενδυτικά του σχέδια για ξενοδοχεία και βίλλες πολυτελείας έχουν υπαχθεί στην κατηγορία των στρατηγικών επενδύσεων, με τις κρατικές επιδοτήσεις και διευκολύνσεις που αυτό συνεπάγεται.

Η επενδυτική δραστηριότητα του κ. Μιχαλόπουλου στην Ίο είναι αμφιλεγόμενη.

Η αισθητική των κατασκευών του φέρνει περισσότερο από Λας Βέγκας παρά από Αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Πέραν αυτού όμως, ο κ. Μιχαλόπουλος φαίνεται να θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από την περιβαλλοντική νομοθεσία, καθώς την παραβαίνει συχνότατα προκαλώντας καταστροφές και αλλοιώσεις σε εμβληματικές περιοχές του νησιού.

Για τις δραστηριότητες του, του έχουν καταλογιστεί πολλά πρόστιμα.

Πρόσφατα μάλιστα επιβλήθηκε 16-μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή στη νόμιμη εκπρόσωπο μιας από τις βασικές εταιρείες μέσω των οποίων δραστηριοποιείται στο νησί για περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Παράλληλα, η πρόσβαση στις παραλίες που γειτνιάζουν με τις κατασκευές του κ. Μιχαλόπουλου έχει ντε φάκτο απαγορευθεί για το κοινό.

Η Ίος φαίνεται να μετατρέπεται σε Λας Βέγκας και να ιδιωτικοποιείται ταχύτατα με χρήματα των φορολογουμένων…

 

πηγή: https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/o-savvidis-ke-i-kafetieres-ti-lei-i-kivernisi-gia-ethniki-ke-tchs-ke-i-amfilegomenes-drastiriotites-tou-angelou-michalopoulou-stin-io