Συγχαρητήρια στο Μπουλούκι!

© Boulouki

Η ομάδα «Μπουλούκι» – Περιοδεύον Εργαστήριο για τις Παραδοσιακές Τεχνικές Δόμησης – είναι μεταξύ των φετινών νικητών στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra.  Τα βραβεία αυτά απονέμονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Europa Nostra. Το Μπουλούκι βραβεύθηκε για το υποδειγματικό του έργο στην κατηγορία “Εκπαίδευση, Κατάρτιση & Δεξιότητες”. 

Το σωματείο μας συνεργάζεται με το Μπουλούκι (καθώς και με τις οργανώσεις MedINA και WWF και τον Δήμο Ιητών) στο πρότζεκτ Med-RESET για την κατασκευή μικροφραγμάτων στην Ίο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μια από τις οργανώσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε έλαβε την σημαντική αυτή διάκριση. 

Σκοπός του Μπουλουκιού είναι η αναζωογόνηση της παραδοσιακής γνώσης γύρω από τις τεχνικές και τα υλικά δόμησης. Όραμά του είναι να αναπτύξει μια νέα οικοδομική κουλτούρα στην Ελλάδα και διεθνώς, που να αντλεί ισχυρά από την παραδοσιακή γνώση και να στοχεύει σε μια σύγχρονη, βιώσιμη δόμηση. 

Το βραβείο αναγνωρίζει το εξαιρετικό έργο που κάνει το Μπουλούκι για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε μια περίοδο που αυτή απειλείται. Η σχετική ανακοίωνση βρίσκεται στον σύνδεσμο https://www.europeanheritageawards.eu/winners/boulouki-travelling-workshop-on-traditional-building/